top of page
Zoeken
  • Cement Jongerenwerk

Verhalen tussen soep en brood

Elkaar beter leren kennen bij een heerlijke kop soep en lekker broodje. Dat was de gedachte achter de eerste Amadelpoort Lunch voor bewoners van dit complex. Het idee van mevrouw van O. bleek een goede zet. Seniorenwerker Riky Keijzers vertelt hoe het allemaal tot stand kwam.


" Sinds april 2017 werk ik als seniorenwerker voor de ouderen die in de Amandelpoort wonen. Bij een van hen, mevrouw van O., was ik op bezoek. Zij wilde graag iets leuks organiseren voor de bewoners. Niet zo'n rare vraag, want in alle jaren dat ik werk als seniorenwerker speelt 'Ontmoeting' steevast een centrale rol."

"Veel senioren wonen alleen", legt Riky uit, "ze hebben wel contact met buren, kinderen, familie, vrienden en kennissen, maar de meeste tijd is het stil om hen heen. Hoe ouder men wordt, hoe groter de kans op lichamelijke achteruitgang. En daarmee minder mobiliteit. Ook in eigen kring overlijden leeftijdgenoten. Degenen met wie gepraat kan worden over hoe Eindhoven er vroeger uitzag zijn jonger en weten dit niet uit eigen ervaring. En die behoefte is er wel."

Terug naar de Amandelpoort

"Mevrouw van O. wilde iets gaan doen voor haar medebewoners. Al pratende kwamen we op het idee van een lunch. Het plan was zo voor elkaar. We zouden het doen in JC54, op 15 augustus. Iedereen in de flat werd uitgenodigd. Benieuwd hoeveel mensen hier op af zouden komen. Via een flyer konden ze zich aanmelden en mevrouw van O. incasseerde alvast de eigen bijdrage. Uiteindelijk bleef de teller steken op 24 bewoners. Een mooie groep!

Tijd om wensen te inventariseren. Men wilde graag soep vooraf. Inmiddels had  ik twee vrijwilligers geworven en een vriendin kwam helpen. De dag brak aan, de vrijwilligers waren er en ook mevrouw van O. Driftig begonnen we met soep trekken, broodjes smeren, tafels klaarzetten, opdekken en bloemen schikken. Toen kwamen de gasten. Binnen de kortste keren had ieder een plekje gevonden en kon de lunch beginnen.  Het was een gezellig tafereel. Genoten werd er, van de koffie, de soep, de broodjes, de mooi gedekte tafels. En van het contact met elkaar. Heel mooi om te zien. Ja, de vrijwilligers en ik hadden eer van ons werk. Met een warm gevoel gingen we naar huis....nadat alle afwas gedaan was natuurlijk!"

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page