top of page
Zoeken
  • Cement Jongerenwerk

Pretfestijn: heet maar geslaagd!

Een mini-vakantie voor kinderen uit Vaartbroek en omstreken. Dat was het idee achter het Pretfestijn in de wijk. Van 1 t/m 3 augustus werd het Amandelpark omgebouwd tot ontmoetingsplek vol gave activiteiten voor kinderen, maar ook een beetje voor volwassenen. Het was heet, zeer heet, maar een heleboel kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad.Fortnite in het echt

Dag 1 draaide vooral om de game Fortnite. Stoere jongens en meiden konden dit schietspel in het echt naspelen op een parcours met hindernissen. Met paintball, lasergun en zelfs pijl en boog mochten de deelnemers laten zien wat ze in hun huis hadden. Rennen, duiken, campen, hijgen en weer uitpuffen. Het was wel aanpoten in de hittegolf, maar " als je met leuke dingen bezig bent dan heb je dat niet door", aldus een stoere tiener met helm en overall.


Waterpret 

De tweede dag stond het park vol springkussens, een waterbaan en waren er workshops cartoontekenen en instrumenten maken. De levensgrote bollen waarmee je op water kon lopen bleken toch iets te warm in de felle zon, maar het grote bijbehorende zwembad werd vol enthousiasme ontvangen. "Buitenbad Vaartbroek" was zo een prima plek om te hangen en te genieten van de vakantie.


Snuffelen en kijken

Daar draaide de slotdag van het pretfestijn toch wel om voor de volwassen onder ons. Kleurige kleding wapperde vrolijk tussen de bomen. Enkelen waren al vroeg aanwezig met hun spullen om een fijn plekje op de kleedjesmarkt te bemachtigen. Bij de set van Circus Tadaa stond een groep kinderen druk te luisteren naar de uitleg. In een paar uur tijd kregen zij een stoomcursus jongleren, eenwielrijden, acrobatiek en meer indrukwekkende circusacts. En dat moest natuurlijk getoond worden! In een heuse middagvoorstelling mocht de buurt komen kijken naar deze jonge talenten. Echt knap hoe snel ze een leuke voorstelling hebben neergezet!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page