top of page
Zoeken
  • Cement Jongerenwerk

Cement voor Woensel Noord gestopt

Het einde van het jaar 2018 bracht voor ons ook een ander einde met zich mee. Na 5 jaar actief te zijn geweest in 8 buurten in Woensel Noord zit ons project erop. We kijken terug op een heleboel mooie en soms ook moeilijke momenten.

Samen hebben we veel bereikt

In verschillende wijken die wat stiller waren is een actief buurtleven ontstaan. Een vangnet aan vrijwilligers die heel betrokken zijn bij hun eigen leefplezier. Bij enkele buurthuizen moest eerst de drempel verlaagd worden, maar ook daar weten wijkgenoten nu de weg te vinden. 

We hebben bemiddeld, geactiveerd, gefaciliteerd en soms de weg gewezen. Denk aan Wervelend Woensel, Winterse Heide, de activiteiten in JC54A en het Amandelpark, AB voor Elkaar, de bloementuin, Blixemcup, buurtcontracten maar ook taalgroepen, cultuuruitwisselingen, buurtpreventie, inloop voor jongeren, weerbaarheidstraining en vuurwerkvoorlichting. 


Natuurlijk is het geen weg met alleen maar successen geweest

Wie herinnert zich niet het trieste verhaal van de Kiosk in het Henri Dunantpark? Ook enkele goedbedoelde initiatieven zijn helaas voortijdig gestrand door omstandigheden. Waar mensen samenwerken zijn altijd verschillende belangen, karakters en agenda’s. En soms botst dat. Voor ons was het soms een hele uitdaging toch die neuzen dezelfde kant op te krijgen.


Het project houdt hier op

Onze wijk- en opbouwwerkers hebben op 1 januari het stokje overgedragen aan WIJ Eindhoven. Geen Cement voor Woensel-Noord meer. Wel zullen we als Buro Cement in 2019 nog het jongerenwerk blijven verzorgen. Maar het collectieve wijkwerk, het samen bouwen aan structuren en verbinding, dat stopt. 


Het is nu aan jullie 

Om de vlam wakker te houden. En je eigen wijk een heerlijke plek te laten zijn om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen. Samen met elkaar. Dat gaat vast helemaal goed komen met zoveel actieve vrijwilligers en betrokken mensen in Woensel Noord!


We willen jou hartelijk bedanken voor al je inzet en bijdrage! 


Voor je extra handen, het meedenken, mee regelen, je bijdrage aan deze community.

Of die keer dat we nog sponsoring zochten. Op welke manier dan ook.

Zonder jullie was Woensel Noord een stuk saaier, eenzamer en minder prettig om te wonen.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page