Onze mensen

Cement Jongerenwerk heeft geen bureau. Alles draait om onze mensen! Zij zijn het bureau.

Vanaf 2012 is Buro Cement actief in het gebied Woensel-Noord in Eindhoven en voert zij hier het jongerenwerk uit. Eerst in Eckart en Vaartbroek en vanaf 2014 in het gehele stadsdeel. Als het gaat om continuïteit en betrouwbaarheid dan scoort Cement Jongerenwerk ongekend hoog. Er zijn in de 7 tot 9 jaar geen wisselingen in het team van jongerenwerkers geweest. Dit zegt iets over de motivatie van de medewerkers. Met als gevolg dat de jongerenwerkers het hele gebied, de wijk, de buurten en de doelgroep inmiddels heel goed kennen en andersom. Maar wie zijn die werkers dan? We stellen ze graag uitgebreid aan je voor:

Cement Jongerenwerk | Jeroen Pijnenburg

Jeroen Pijnenburg

Is ruim 14 jaar als sociaal ondernemer onder de naam Buro Cement actief  in het domein van zorg, wonen en welzijn.  Heeft voor zowel woningcorporaties als welzijns- en zorgorganisaties diverse opdrachten uitgevoerd in de regio. Van het opstellen van dorpsplannen tot en met het uitvoeren van het sociaal werk in het stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven. 

Cement staat voor het verbinden van mensen en organisaties. Dit is de rode draad in het leven van de oprichter die van zijn passie een bedrijf wist te maken. Cement maakt gebruik van de beste mensen en zet deze op de juiste plek of opdracht. Cement verstaat de kunst om de kloof tussen de systeemwereld en de praktijk te dichten. Hierbij maakt Cement gebruik van de zogenaamde ‘best potentials’ uit de wijk of buurt. Mensen die het natuurtalent hebben om te inspireren en te activeren, die werken vanuit hun hart en die niet de kans hebben gehad om dit via een opleiding en diploma te bekrachtigen. Deze talenten worden zodanig begeleid en ondersteund dat ze later als volwaardige professional aan het team kunnen worden toegevoegd.  Social return in optima forma.

Vanaf 2012 is Buro Cement actief in het gebied Woensel-Noord in Eindhoven en voert zij hier het jongerenwerk uit. Eerst in Eckart en Vaartbroek en vanaf 2014 in het gehele stadsdeel. Als het gaat om continuïteit en betrouwbaarheid dan scoort Cement Jongerenwerk ongekend hoog. Er zijn in de 7 tot 9 jaar geen wisselingen in het team van jongerenwerkers geweest. Dit zegt iets over de motivatie van de medewerkers. Met als gevolg dat de jongerenwerkers het hele gebied, de wijk, de buurten en de doelgroep inmiddels heel goed kennen en andersom.

 
Cement Jongerenwerk | Mike Smits
  • Instagram | Mike Smits

Mike Smits

Mike is al bijna 7 jaar het vertrouwde gezicht van het jongerenwerk in de wijk Achtse Barrier. Het is hem in deze periode gelukt om samen met de jongeren, in zowel goede als slechte tijden, diverse voorzieningen in de wijk te realiseren. Van een jongerenontmoetingsplek midden in de groene long , een heuse BMX/step voorziening aan de Franse Baan tot en met een fraaie muurschildering ter nagedachtenis van een verongelukte jonge inwoner van de wijk.

 

Mike is de belangenbehartiger van de jeugd en heeft in de Achtse Barrier goed contact met alle partners. Mike is 3 dagen per week in het jongerencentrum de Mortel aan het Savoiepad te vinden en is daarnaast vooral in de wijk en buurt present. Al dan niet op zijn scooter. Zet zich nu in voor de realisatie van een sport en fitnessvoorziening voor de jeugd in de wijk en een upgrade van de jongerenontmoetingsplaats. Mike heeft als zelfstandig ondernemer en jongerenwerker diverse opdrachten uitgevoerd in Valkenburg, Venraij en Laarbeek. Hij werkt nu ook parttime als groepswerker voor de instelling Bijzonder Jeugdwerk. Mike is veelzijdig en dus niet voor één gat te vangen. 

 
Cement Jongerenwerk | Peter van Beelen

Peter van Belen

Is bijna 7 jaar het gezicht van het jongerencentrum Blixems aan de Ouverture 2 in de wijk Blixembosch. Hiervoor was Peter actief als jongerenwerker bij het Christelijk Jongerencentrum Pitstop in Prinsejagt. Peter is regelmatig te vinden op de plaatsen waar jeugdigen zich ophouden in de wijk; zoals in het Aanschotpark. Hij is een betrouwbare partner geworden voor jongeren, ouders, basisscholen, de wijkvereniging, de politie, de gemeente en andere organisaties. Met zijn glimlach weet hij de harten van de jeugdigen te openen. Hij wordt ook door ouders ingehuurd om als coach jongeren te begeleiden en te ondersteunen naar een volwaardige volwassen burger. Peter heeft jarenlang de Blixemcup, de Straatspeeldag en de Burendag ondersteund.

 

Op dit moment is hij de samenwerking met de TAC aangegaan om de activiteiten van deze club en die van het jongerenwerk te integreren binnen het jongerencentrum Blixems. Ouders worden via diverse voorlichtings-bijeenkomsten begeleid bij het opvoeden van hun kroost. Het is voor ouders uit de wijk niet eenvoudig om pubers op te voeden. Door hen goed hierover te informeren lukt het hen weer om in contact te komen. Dit is en blijft de opgave voor de hele wijk. Hoe blijven we in contact met de jeugd? Via de projectgroep Hart voor de Blixemse jeugd wordt hier aan gewerkt. Met Peter als spin in het web van alle organisaties.

 
Cement Jongerenwerk | Marc Min

Marc Min

Is inmiddels een begrip in Eindhoven en in de regio. Marc heeft naam en faam gemaakt als het gaat om het bereiken van de kwetsbare jongeren in de wijk. Onder het motto “What you see is what you get” heeft hij het vertrouwen van zowel vele jongeren als ouders en collega’s van de gemeente, politie, onderwijs en woningcorporatie gewonnen.

 

Marc is ook graag gezien bij de senioren van de Amandelpoort in de wijk. Met zijn levensverhaal weet hij de jeugd al vroeg te raken tijdens zijn voorlichtingsrondje op de basisscholen in Eckart en Vaartbroek. Vanuit dit contact worden er langdurige en duurzame banden opgebouwd met de jeugd. Dat is het succes van Marc’s aanpak. Jongeren kunnen altijd(24/7) terugvallen op de liefde en aandacht van de straathoekwerker. Iets wat er thuis vaak niet is of onvoldoende is geweest. Het lukt Marc om jongeren weerbaarder te maken tegen invloeden van buitenaf: die van het snelle geld of luxe goederen.

 

Hij biedt de jongeren perspectief en hij weet van de ruwe diamanten succesvolle jongerenwerkers te maken. Jongeren worden op deze manier weer een rolmodel voor andere jongeren in de buurt. Zo is het cirkeltje weer rond. Marc biedt jongeren een alternatief en weet hen al 9 jaar van een min naar een plus om te vormen. Marc is een klasse apart. Jeugdwerk op Champions League niveau wel te verstaan.

 
 
Cement Jongerenwerk | Fatima Achhoud
  • Instagram | Fatima Achhoud

Fatima Achhoud

Is in Eindhoven geen onbekende. Ze heeft als sociaal werker aan de wieg gestaan van vele activiteiten in de wijk ’t Hool. Daarna is ze met Buro Cement het avontuur aangegaan om in Eckart en Vaartbroek ‘achter de voordeur te komen’ en om samen met inwoners vele activiteiten van de grond te tillen. Het is haar gelukt om van het Jongerencentrum de Vaart een heus wijkcentrum te maken voor jong en oud en voor alle nationaliteiten. Ze heeft vele ouders ondersteund op het gebied van opvoedingsvraagstukken en heeft vele jeugdigen goed begeleid in het proces van volwassen worden.

 

Een vrijwilligerskader van buurtbewoners is gerealiseerd t.b.v. het jongerencentrum. Deze groep verzorgt nu het aanbod in het JC54a. Haar hartverwarmende contact met de jeugd zorgt ervoor dat ze nog steeds er geliefd is bij de doelgroep en haar creativiteit zet ze in om de talenten van kinderen naar boven te halen. Via het bereiden van complete maaltijden, deelname aan een dance competitie tot en met het beschilderen van sieradendoosjes. Intussen worden vele meiden weerbaarder gemaakt en staan zij met meer vertrouwen in het dagelijkse leven. Girlspower!

Marleen van Marrum.jpg
  • Instagram | Marleen van Marrum

Marleen van Marrum

Is ervaringsdeskundige als het gaat om het omgaan met weinig geld of met tegenvallers in het leven. Heeft van haar achterstand een voorsprong gemaakt. Ze is via de jongerenwerkers van Cement in contact gekomen met het vak van sociaal werk. Marleen bleek een natuurtalent als het gaat om het organiseren van activiteiten en het enthousiasmeren van bewoners. Ze heeft met begeleiding van Cement met succes de route van een opleiding afgelegd.

 

Na het behalen van haar MBO diploma Sociaal Cultureel Werk is Marleen als collega toegevoegd aan het team van Cement. Ze is het gezicht van het jaarlijkse terugkerende 6 tegen 6 voetbaltoernooi geweest in Woensel-Noord. Marleen heeft diverse kinderactiviteiten in de Tempel en Jagershoef opgestart in samenwerking met het wijkcentrum of de buurt. Van kinderdisco’s t/m sinterklaasintochten. Nu is ze vooral actief binnen het meidenwerk in Vaartbroek.

 

Marleen is net zoals Fatima en Jaimy goed bereikbaar via Instagram. Steeds meer jeugdigen weten haar hier te vinden. Een nieuwe trend binnen de jeugdcultuur wordt door het jongerenwerk op de voet gevolgd. Marleen schakelt tussen de online en offline wereld van jeugdigen.

 
Silvia Pietersz.jpg
  • Instagram | Silvia Pietersz

Silvia Pietersz

Noemt zichzelf ook ervaringsdeskundige. Weet hoe het is om op te groeien in een kwetsbare omgeving en weet wat het is om te overleven in deze complexe wereld. Silvia spreekt de taal van mensen in een achterstandswijk of situatie. Dat is haar kracht. Ze weet wat ze wil en staat haar mannetje. Dit werkt bevorderend voor het vinden van aansluiting bij de doelgroep kwetsbare jeugdigen in een gebied zoals de Ontginning in Woensel-Noord. Na eerst 2 jaar in Eckart gewerkt te hebben is silvia nu 7 jaar actief in de wijk Vlokhoven. Het is haar gelukt om het jongerencentrum weer te laten opbloeien met diverse activiteiten voor de jeugd.

 

Er is een heuse muziekstudio gerealiseerd met inzet van de jongeren zelf. Via deze voorziening wordt geprobeerd de jongeren als muzikant perspectief te bieden. Andere jongeren zijn via vrijwilligerswerk aan de slag of in begeleiding. Dus zowel de kinderen als de meest kwetsbare jeugdigen zijn in het bereik van de jongerenwerkster. In samenwerking met het basisonderwijs wordt nu ingezet op preventie: het voorkomen dat kinderen tot de jonge aanwas gaan behoren van de straatgroepen of kwetsbaren.

 
Jaimy Steinbach.jpg
  • Instagram | Jaimy Steinbach

Jaimy Steinbach

Is het levende bewijs dat je op wilskracht ver kunt komen in het leven.  Jaimy is bijzonder trots op zijn afkomst en familie die een niet gemakkelijke geschiedenis kent. Dat maakt hem ook bijzonder. Hij heef geleerd om te schakelen tussen twee werelden. Onder begeleiding van Marc en vanuit zijn opleiding (Summa college) is Jaimy getransformeerd van een ruwe diamant tot een volwaardige collega.

 

Jaimy is voor jongeren een rolmodel als het gaat om het omzetten van een achterstand naar een voorsprong. Jaimy is nog lerende in het vak van jongerenwerker maar heeft inmiddels wel zijn MBO studie sociaal cultureel werk met diploma afgerond. Daarmee is hij de tweede collega die uit de eigen gelederen is doorgestroomd naar een volwaardig professional. Jaimy heeft met succes het project Buurthelden van Dynamo Jeugdwerk uitgevoerd in de wijk Vaartbroek en is al jarenlang de rechterhand van Marc Min. 

 

Zijn hobby is sport en voetbal. Het is zijn ambitie om ook het PSV United project naar Woensel-Noord te halen t.b.v. de jeugd van Vaartbroek. Jaimy is de jongste van het team en volgt trends en ontwikkelingen onder jeugd op de voet. Hij wisselt ook gemakkelijk tussen de online en offline omgeving van jongeren.

 

Interesse?

Hou jij van uitdagingen en sta jij vooraan als het gaat om het nemen van initiatieven op sociaal- en maatschappelijk vlak? Lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons ijzersterke team? 

Neem dan contact met ons op!

We zijn altijd op zoek naar talent om onze dienstverlening nóg beter te maken! Wanneer je het formulier hiernaast invult nemen we spoedig contact met je op! 

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen spoedig contact met je op.