top of page

Jongerencentra

Cement Jongerenwerk heeft geen bureau. Alles draait om onze mensen! Zij zijn het bureau.

Wel hebben we een aantal jongerencentra in Eindhoven waar we regelmatig samenkomen voor activiteiten, een goed gesprek of gewoon even lekker helemaal niks. Samen zijn. Via de kaart hierboven vind je eenvoudig alle centra in de stad. Start meteen je route en kom gerust eens een kijkje nemen. 

Cement Jongerenwerk | JC De Mortel, Eindhoven

Jongerenwerker / Beheerder:

Mike Smits

JC De Mortel

Jongerencentrum De mortel is een mooie veelzijdige locatie centraal gelegen in de wijk Achtse Barrier aan het Savoiepad. Wij organiseren samen met vrijwilligers uit de wijk allerlei leuke activiteiten voor tieners en jongeren zoals de inloopmiddag en de meidengroep.  De jeugd kan hier ook lekker chillen, een potje poolen, tafelvoetballen, gamen of gezellig een praatje maken met een van onze collega’s.

Het jongerencentrum is gratis beschikbaar voor iedereen die activiteiten wil organiseren voor kinderen, tieners en jongeren uit de wijk, op voorwaarde dat deze activiteiten voor iedereen openbaar en toegankelijk zijn. Besloten verjaardagsfeestjes vormen hierop de uitzondering. Deze mogen worden georganiseerd op basis van wederkerigheid: ouders doen iets terug voor het centrum. Ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor de jeugd kan ook geboden worden. Zo zijn er al diverse nieuwe initiatieven en voorzieningen in de Achtse Barrier ontstaan zoals het BMX-cross terreintje en de nieuwe hangplek in het park. 

Vanaf dit jaar bieden we ook de Join-Us activiteit aan voor tieners (12-18 jaar) die moeite hebben om contacten aan te gaan met anderen en zich wel eens buitengesloten voelen. Zij ontmoeten hier andere tieners en doen vooral leuke dingen en hebben weer aansluiting (www.join-us.nu)

Cement Jongerenwerk | JC 54a, Eindhoven

Jongerenwerker / Beheerder:

Fatima Achhoud

JC 54a

JC 54A is dé centrale multiculturele ontmoetingsplek in Vaartbroek voor jong en oud. Samen met de buurtbewoners organiseren we activiteiten voor bewoners van de wijk. Overdag zijn er verschillende activiteiten voor vrouwen, senioren en buurtbewoners met een laag inkomen. In de namiddag en avonden zijn er vooral activiteiten voor de jeugd.

JC54a biedt onder andere bingomiddagen voor senioren, taallessen Nederlands voor vrouwen en low-budget koken voor buurtbewoners. We hebben een meidengroep op de dinsdagmiddag en op vrijdagavond is er een jongereninloop. En sinds kort een heuse opname studio voor en door jongeren. 

Cement Jongerenwerk | JC Blixems, Eindhoven

Jongerenwerker / Beheerder:

Peter van Beelen

JC Blixems

Jongerencentrum Blixems ligt in de wijk Blixembosch (Ouverture) in het wijkgebouw VTA Blixems. Het is dé plek waar jongeren en tieners een leuke tijd kunnen hebben met vrienden. Een veilige plek om te chillen, potje poolen, tafeltennissen, gamen of een praatje maken met een jongerenwerker. We organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals Pimp de Prullenbak en sporten op donderdagmiddag voor jongeren van 10 tot 12 jaar.  We werken samen met de basisscholen de Vuurvlinder en de Bosuil. Zo hebben kinderen hier met techniek mogen oefenen binnen de Tech Playgrounds activiteit. We ontvangen ook ouders met allerlei opvoedingsvragen die via voorlichtingsavonden leren hoe ze goed contact met de pubers kunnen onderhouden.

We bieden al ruim 2 jaar onderdak aan jongeren (18 jaar en ouder) die het moeilijk vinden om contacten aan te gaan of die de aansluiting missen bij andere jongeren. Hier kunnen ze helemaal zichzelf zijn en doen ze leuke dingen samen met anderen: Join-Us. Dit is een landelijk project waaraan we bij zijn aangesloten omdat deze club aandacht heeft voor jongeren met weinig contacten. (www.join-us.nuDit jaar gaan we met de Tiener Activiteiten Club samenwerken. Zij gaan hun aanbod vanuit het jongerencentrum organiseren. Een mooie ontwikkeling.

Vind jij het leuk om met jongeren te werken dan zijn we altijd op zoek naar jou!! Alles is mogelijk. Je mag zelfstandig invulling geven aan dit leuke vrijwilligerswerk. Je kunt bijvoorbeeld een paar uurtjes komen helpen bij een inloopmiddag of samen met jongeren een activiteit organiseren. Zo kunnen we nog meer leuke activiteiten ontwikkelen in Blixembosch.

Cement Jongerenwerk | JC N'Joy, Eindhoven

Jongerenwerker / Beheerder:

Silvia Pietersz

JC N'Joy

Jongerencentrum N’joy is een kleine gezellige locatie, gelegen in de wijk Vlokhoven (hoek Pachtakker/Bekerakker). Overdag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. In de namiddag en avonden zijn er vooral activiteiten voor jongeren. Wat N’Joy aantrekkelijk maakt, is dat je geen huur hoeft te betalen voor het gebruik van de ruimtes, je zet je als vrijwilliger in voor de wijk of het jongerencentrum zelf. Vooral de muziekstudio die we hebben is erg in trek onder de jongeren.

 

Er is inmiddels een vaste club vrijwilligers actief die diverse kinderwerkactiviteiten zoals de kinderdisco en kindermiddag organiseren. Ook zijn er buurtbewoners actief in het begeleiden van jongerenactiviteiten. Lijkt het je ook leuk om aan één van de activiteiten deel te nemen of zelf een activiteit te organiseren kom dan eens langs of neem contact met ons op!

AdobeStock_107821046.jpeg

Informatie?

Wil je iets weten over de jongerencentra of hoe we daar precies te werk gaan?

Neem dan gerust contact met ons op!

Wanneer je het formulier hiernaast invult nemen we spoedig contact met je op! 

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen spoedig contact met je op.

bottom of page